Energiansäästövinkit kesälle

Kesän lähestyessä monet ihmiset miettivät keinoja pitää sähkölaskut kurissa ja samalla sisäilman viileänä ja asumisen mukavuuden mahdollisimman korkealla. Onneksi on useita erilaisia tapoja, joiden avulla voit saavuttaa molemmat tavoitteet. 

Käytä ilmastointilaitetta viisaasti – Aseta ilmastointilaite korkeammalle lämpötilalle, kun et ole kotona tai yöllä, kun lämpötila on viileämpi. Tämä auttaa vähentämään energiankulutusta ja säästää rahaa laskuissa. Muista lisäksi puhdistaa tai vaihtaa ilmansuodatin säännöllisesti, jotta ilmastointilaitteesi toimii tehokkaasti ja oikein.

Käytä tuulettimia – Ilmastointilaitteen lisäksi katto- tai pöytätuulettimien käyttö kannattaa, jotta ilma kiertää paremmin sisätiloissa. Tuulettimet auttavat tuntemaan olosi viileämmäksi ja ne vähentää ilmastoinnin tarvetta, mikä pienentää takuuvarmasti sähkölaskua.

Ilmalämpöpumppu – Lämpöpumput voivat olla erinomainen vaihtoehto perinteisille ilmastointijärjestelmille, sillä ne käyttävät vähemmän energiaa jäähdytykseen, jolloin ne myös auttavat vähentämään sähkönkulutusta ja pienentämään laskujasi.

Hyödynnä varjoa – Verhojen tai kaihtimien käyttäminen auringon pois sulkemiseen auttaa pitämään kiinteistösi viileämpänä ja vähentää ilmastoinnin tarvetta. Lisäksi puiden tai pensaiden istuttaminen kiinteistösi ulkopuolelle tarjoaa luonnollista varjoa ja auttaa viilentämään kiinteistöäsi.

Käytä ohjelmoitavaa termostaattia – Ohjelmoitavan termostaatin avulla voit säätää kiinteistösi lämpötilaa automaattisesti aikataulusi mukaan. Tämä voi auttaa säästämään energiaa ja rahaa vähentämällä tarvetta jatkuviin säätöihin.

Tiivistä ilmavuodot – Ovien ja ikkunoiden ympärillä olevat vuodot voivat päästää kylmää ilmaa ulos ja lämmintä ilmaa sisään, mikä lisää energiankulutusta ja tätä kautta myös kustannuksia. Kunnollinen eristys auttaa pitämään kotisi tai yrityksesi viileämpänä kesällä ja lämpimämpänä talvella. Tiivistä vuodot tiivisteellä, jotta kiinteistösi energiatehokkuus paranisi.

Suunnittele säännöllinen huolto – Jäähdytysjärjestelmän säännöllinen huolto auttaa varmistamaan, että se toimii parhaalla mahdollisella tehokkuudella, ja auttaa tunnistamaan mahdolliset ongelmat ennen kuin niistä tulee suurempia ongelmia. 

Noudattamalla näitä energiansäästövinkkejä pidät kotisi tai yrityksesi viileänä ja viihtyisänä, ja samalla vähennät myös energiankulutusta ja säästät rahaa laskuissa. 

Me Energy Centerillä olemme sitoutuneet tarjoamaan asiakkaillemme korkeatasoista palvelua ja tyytyväisyyttä. 

Ota meihin yhteyttä jo tänään, niin kerromme lisää energiansäästö ratkaisuista ja siitä, miten voimme auttaa sinua säästämään rahaa ja pitämään kiinteistösi viileänä ja mukavana koko kesän ajan.