Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumppu (ILP) soveltuu kaikkiin rakennuksiin ja toimii kaikissa ulkolämpötiloissa. Se on luotettava ja pitkäaikainen lämmönlähde, joka on lisäksi helppo asentaa. Mikä parasta, voit säästää öljy- tai suorasähkölämmitteisen asuntosi lämmityskuluissa jopa yli 50 prosenttia!

Ilmalämpöpumppu on energiatehokas ratkaisu
lämmitykseen ja jäähdytykseen

Ilmalämpöpumput voidaan jakaa yleisesti kolmeen pääkategoriaan niiden asennettavan sijainnin mukaisesti: eri ilmalämpöpumppumalleja voidaan asentaa seinään, kattoon tai lattialle. Usein ilmalämpöpumppua hyödynnetään muun muassa tukemaan öljy- tai sähkölämmitystä.

Energy Center Finland Oy on TUKES:in rekisteröimä kylmäainetoiminnanharjoittaja. Edustamme ja asennamme alan johtavia, korkealaatuisia pohjoisen olosuhteisiin tarkoitettuja laitteita. Meiltä saat laadukkaat ilmalämpöpumput ammattitaitoisesti ja nopeasti asennettuina, aina sovitussa aikataulussa ja avaimet käteen -periaatteella. Huolellinen asennuksen suunnittelu ja oikeat työmenetelmämme ovat avainasemassa ilmalämpöpumpun moitteettoman toiminnan kannalta.

Mikäli harkitset ilmalämpöpumpun hankintaa, ota meihin yhteyttä, niin teemme räätälöidyn kilpailukykyisen tarjouksen edustamistamme tuotteista asennettuna. Tulemme tarvittaessa myös paikan päälle tekemään ilmaisen kartoituskäynnin, jossa käydään ammattilaisen kanssa yhdessä läpi mikä olisi sopivin lämpöpumppu ratkaisu juuri teidän tarpeeseen.

Ilmalämpöpumppu – varma tapa säästää
energiaa ja rahaa

Ilmalämpöpumpulla voit lämmittää ja viilentää omakotitalot, kesämökit ja muut tilat helposti sekä energiatehokkaasti. Lämpöpumpun avulla voit säästää sähkö- tai öljylämmitteisen asunnon lämmityskustannuksissa jopa 50 %. Ilmalämpöpumppu toimii myös ilmastointilaitteena ja kosteudenpoistajana parantaen asumismukavuutta kesähelteillä ja säästäen energiakuluja talven pakkasilla.

Ilmalämpöpumppu lämmittää asuintilat tehokkaasti ja hyvällä hyötysuhteella. Myös tilojen jäähdytys ilmalämpöpumpulla on edullista. Säästösi lämmityskuluissa alkaa välittömästi, kun lämpöpumppusi on otettu käyttöön. Samalla nousee myös asuntosi arvo. Säästösi kasvaa samassa suhteessa kuin energian hinnat nousevat!

Myös perheesi ja asuntosi voi paremmin, kun laite puhdistaa sisäilmaa. Kesäkuumalla se viilentää miellyttävästi. Samalla laite vähentää asuntosi kosteutta ja homehtumisriskiä. Ilmalämpöpumppu on myös ekologisesti hyvä valinta: pienenevä energiankulutus kuormittaa vähemmän luontoa.

Ilmalämpöpumpun toimintaperiaate
lyhyesti

Ilmalämpöpumppu koostuu kahdesta yksiköstä: sisäyksiköstä ja ulkoyksiköstä. Kompressori tuottaa tarvittavan paineen kierrättämällä yksiköiden välillä kylmäainetta.

Ulkoyksikössä kylmäaine höyrystetään. Höyrystyessään kylmäaine sitoo tehokkaasti lämpöenergiaa itseensä. Tämän jälkeen kylmäaine siirretään sisäyksikölle, jossa kylmäaine nesteytetään. Tässä yhteydessä lämpö luovutetaan kylmäaineesta.

Koko prosessin pyörittämiseen kuluu ulkolämpötilasta riippuen jopa vain noin viidesosa sähköenergiaa verrattuna siihen, minkä laite tuottaa takaisin lämpöenergiana!

Ilmalämpöpumppu lämmityslaitteena

Lämmityslaitteena ilmalämpöpumppu hyödyntää ulkoilman lämpöenergiaa höyrystyneestä kylmäaineesta. Ulkoyksikössä sijaitseva kompressori siirtää runsaasti lämpöenergiaa sisältävän kylmäaineen sisäyksikköön. Ilmalämpöpumpun sisäyksikössä kaasumuodossa oleva kylmäaine tiivistetään nesteeksi, jolloin lämpöenergia saadaan siirrettyä puhaltimen avulla sisätiloihin.
Lämpöpumpun tehokkuus perustuu siihen, että lämpöenergiaa ulkoilmasta sisäilmaan saadaan siirrettyä huomattavasti edullisemmin kuin lämpöä voidaan tuottaa sähkövastuksella sähkölämmitystalossa tai öljykattilalla öljylämmitystalossa.

Ilmalämpöpumppu jäähdytyslaitteena

Ilmalämpöpumppu toimii jäähdytyslaitteena päinvastoin kuin lämmityslaite. Sisäyksikön kennossa höyrystyvä kylmäaine sitoo lämpöenergiaa huoneilmasta. Sisäyksikön puhallin kierrättää jäähtyneen kennon lävitse sisäilmaa, joka tuottaa sisätiloihin viileää puhallusilmaa. Sisäyksikön höyrystyneeseen kylmäaineeseen sitoutunut lämpöenergia siirtyy ulkoyksikköön, jossa kylmäaine tiivistetään nesteeksi. Nesteen lämpöenergia luovutetaan ulkoyksikön puhaltimen avulla ulkoilmaan.

Harkitsetko ilmalämpöpumppua?

Haluatko säästää lämmityskustannuksissa tai kaipaatko viilennystä kesähelteille? Meiltä saat kustannustehokkaat viilennys- ja lämmitysratkaisut niin pieniin kuin isoihinkin tiloihin. Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä teille sopiva ratkaisu.