Ilmavesilämpöpumppu

Ilmavesilämpöpumput ovat tehokas tapa lämmittää ja jäähdyttää kotiasi tai yritystäsi. Tarjoamme erilaisten lämpöpumppujen asennus-, huolto- ja ylläpitopalveluita mukaan lukien ilmavesilämpöpumppujen. 

Ilmavesilämpöpumput siirtävät lämpöenergiaa edullisella hyötysuhteella ulkoilmasta talosi lämmitysvesikiertoon. Samalla se lämmittää myös perheesi tarvitseman käyttöveden jopa +60 °C asti. 

Ulkoilma sisältää valtavasti lämpöenergiaa, jonka ulkoyksiköt osaavat ottaa talteen parhaalla mahdollisella tavalla. Ulkoyksikössä on puhallin, joka kierrättää ulkoilmaa höyrystimen läpi. Höyrystimessä nesteestä höyryksi muuttuva kylmäaine sitoo valtavasti lämpöenergiaa ulkoilmasta itseensä. Ilmavesilämpöpumpun ulkoyksikössä oleva kompressori puristaa kaasuksi muuttuneen kylmäaineen korkeampaan paineeseen, joka kuumentaa kaasua entisestään. Kuuma kaasu lauhdutetaan sisäyksikössä takaisin nesteeksi, jolloin ulkoilmasta saatu valtava energiamäärä voidaan hyödyntää talon vesikiertoisen lämmönjakoverkon ja käyttöveden lämmittämisessä. 

Nykyaikainen, pitkälle kehittynyt invertteritekniikka optimoi ilmasta saatavan lämpöenergian määrän käyttämällä samanaikaisesti minimaalisen määrän energiaa lämmön talteenottoprosessissa. 

Ilmavesilämpöpumpun avulla säästät siis kiinteistösi lämmityskustannuksissa jopa yli 70 prosenttia!

Yksi ilmavesilämpöpumppujen tärkeimmistä eduista on niiden energiatehokkuus. Toinen eduista on edullinen hankintahinta, sekä helppo asennettavuus, esimerkiksi maalämpöpumppuun verrattuna. Ilmavesilämpöpumppu maksaa itsensä takaisin n. 4–8 vuodessa ja lisäksi se nostaa talosi arvoa yleensä samassa suhteessa, kuin pumpun hankintahinta on ollut. 

Uudet energiapihit ilmavesilämpöpumput toimivat uudella kylmäaineella ja ovat hiilijalanjäljeltään kuusi kertaa kevyempiä kuin edelliset mallit. Voit nauttia pienemmistä sähkölaskuista ja pienentää hiilijalanjälkeäsi mukavuudesta ja viihtyisyydestä tinkimättä.

Ilmavesilämpöpumppujen yksi etu on myös niiden monipuolisuus. Näitä järjestelmiä voidaan käyttää, sekä lämmitykseen että jäähdytykseen, joten ne soveltuvat erinomaisesti ympärivuotiseen käyttöön. Lisäksi niitä voidaan käyttää monenlaisissa ympäristöissä, asuintaloista liikerakennuksiin.

Ilmavesilämpöpumput ovat myös vähän huoltoa vaativia, joten ne ovat vaivaton ratkaisu lämmitys- ja jäähdytystarpeisiin. Säännöllisellä huollolla nämä järjestelmät kestävät useita vuosia ja tarjoavat luotettavaa ja tehokasta lämmitystä ja jäähdytystä koko elinkaarensa ajan.

Kokenut tiimimme auttaa sinua valitsemaan tarpeisiisi ja budjettiisi sopivan järjestelmän, ja varmistamme, että järjestelmäsi asennetaan ja huolletaan asianmukaisesti, jotta se on mahdollisimman tehokas ja pitkäikäinen.