Ilma-vesilämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumppu, ilmavesilämpöpumppu
tai vesi-ilmalämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumpulla (VILP) on monia nimityksiä. Kaikki ne kuvaavat laitteistoa, joka siirtää lämpöenergiaa ulkoilmasta rakennuksen vesikiertoiseen lämmönjakoverkkoon.

Ilma-vesilämpöpumpun etuna maalämpöpumppuun verrattuna on edullisempi hankintahinta sekä helppo asennettavuus. Usein esimerkiksi maaperä tai maalämpökaivoille tarvittava tila hankaloittaa maalämpöpumpun asennusta. Näihin kohteisiin ilma-vesilämpöpumppu on optimaalinen ratkaisu.

Tilaa uutiskirje!

Miksi valita ilma-vesilämpöpumppu?

Säästä jopa yli puolet energialaskustasi

Öljyllä ja sähköllä lämmittäminen on kallista ja rasittaa ympäristöä, varsinkin kylminä pakkaspäivinä. Ilma-vesilämpöpumpulla voit säästää talosi lämmityskustannuksissa jopa yli 70 prosenttia luontoa kunnioittaen.

Pienennä reilusti hiilijalanjälkeäsi

Valitsemalla uuden, energiatehokkaan ja ympäristöystävällisen ilma-vesilämpöpumpun pienennät myös hiilijalanjälkeäsi. Uudet energiapihit ilma-vesilämpöpumppumme käyttävät uutta, entistä ympäristöystävällisempää R32-kylmäainetta. Uudella kylmäaineella toimivat mallit ovat hiilijalanjäljeltään kuusi kertaa pienempiä kuin edelliset mallit.

Ilma-vesilämpöpumppuja on useita erilaisia malleja ja kokoluokkia. Autamme sinua mielellään valitsemaan omaan taloosi parhaiten sopivan laitekokonaisuuden.

Etäohjaimet ja lisävarusteet lisäävät käyttömukavuutta

Modernin teknologian ansiosta voit nauttia miellyttävän tasaisesta lämmöstä ilman ylimääräisiä kustannuksia. Lämpöpumpun etäohjaus mahdollistaa laitteen käytön ja seurannan helposti älypuhelimen, tabletin ja tietokoneen avulla. Palvelun käyttämiseksi tarvitaan laitteelle ethernet-yhteys.

Miten ilma-vesilämpöpumppu toimii?

Ilma-vesilämpöpumppu siirtää lämpöenergiaa edullisella hyötysuhteella ulkoilmasta talosi lämmitysvesikiertoon tehokkaasti myös pakkaskeleillä. Samalla se lämmittää myös perheesi tarvitseman käyttöveden jopa +60 °C asti.

Ulkoilma sisältää valtavasti lämpöenergiaa, jonka ulkoyksiköt osaavat ottaa talteen parhaalla mahdollisella tavalla. Ulkoyksikössä on puhallin, joka kierrättää ulkoilmaa höyrystimen läpi. Höyrystimessä nesteestä höyryksi muuttuva kylmäaine sitoo valtavasti lämpöenergiaa ulkoilmasta itseensä.

Ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikössä oleva kompressori puristaa kaasuksi muuttuneen kylmäaineen korkeampaan paineeseen, joka kuumentaa kaasua entisestään. Kuuma kaasu lauhdutetaan sisäyksikössä takaisin nesteeksi, jolloin ulkoilmasta saatu valtava energiamäärä voidaan hyödyntää talon vesikiertoisen lämmönjakoverkon ja käyttöveden lämmittämisessä.
Nykyaikainen, pitkälle kehittynyt invertteritekniikka optimoi ilmasta saatavan lämpöenergian määrän käyttämällä samanaikaisesti minimaalisen määrän energiaa lämmön talteenottoprosessissa.

Ilmavesilämpöpumpun lämpökerroin(COP, SCOP)

Ilma-vesilämpöpumppujen tuottama lämpökerroin (COP) vaihtelee merkittävästi erimerkkisten laitteiden välillä. Vuotuinen lämpökerroin (SCOP) ilmoittaa laitteiston koko vuoden hyötysuhteen.
Olennaista on tietää, paljonko laite tuottaa lämpötehoa esimerkiksi -7 °C ja -15 °C ulkolämpötilassa, koska silloin lämmitystehon tarve on suuri ja näin myös suuremmat säästöt ovat mahdollisia.

Jotkin ilma-vesilämpöpumput voivat tuottaa koko talon tarvitseman lämmön lämpöpumpulla ja toiset tuottavat esimerkiksi 50 prosenttia lämpötehosta sähkövastuksella, jolloin säästöt jäävät luonnollisesti pienemmiksi.

Luonnollisesti on tärkeää tietää myös laitteen tuottama lämpökerroin kovemmilla pakkasilla. Mitä parempi lämpökerroin (COP) on pakkasilla, sitä suurempi säästö – silloin kun laitteen lämmitys tapahtuu ilma-vesilämpöpumpun kompressorilla eikä sähkövastuksella.

Ilma-vesilämpöpumppu toimii vuoden ympäri
Suomen haastavissa olosuhteissa

Ilma-vesilämpöpumppu toimii päälämmönlähteenä koko kiinteistölle, mutta myös varalämpöä tarvitaan. Suomen olosuhteissa ulkolämpötilan laskiessa rajusti, yli 20 pakkasasteen, ilma-vesilämpöpumpun lämmitysteho ja hyötysuhde heikkenevät, jolloin tueksi lämmitykseen tarvitaan osittain vaihtoehtoista lämmitysjärjestelmää. Yleensä varalämpönä käytetään sähköä, mutta myös vanhan öljyjärjestelmän jättäminen rinnalle on mahdollista.

Ilma-vesilämpöpumppu maksaa itsensä takaisin n. 4–8 vuodessa, koska se tuo sinulle 50–70 % säästöt lämmityskustannuksissa

Tämä tarkoittaa rahallisesti 1000–3000 € säästöjä joka vuosi laitteiston n. 25 vuoden elinkaaren aikana. Kuukausitasolla säästöt ovat siis jopa 150–250 € tuntumassa omakotitalokohteessa. Kelpaisiko myös sinulle tällainen kuukausittainen ”palkankorotus”?

Paras osuus tulee viimeisenä: on hyvin mahdollista, että saat kaiken tuon puoli-ilmaiseksi tai jopa täysin ilmaiseksi. Pumpun hankita onnistuu rahoituksella alkaen 190 €/kk. Tällöin laitteen tuomat säästöt (n. 150–250 €/kk) kattavat pumpun hankintahinnan pääosin tai jopa kokonaan.

Lisäksi se nostaa talosi arvoa yleensä samassa suhteessa, kuin pumpun hankintahinta on ollut. Ilma-vesilämpöpumppu yksi parhaista mahdollisista sijoitus kohteista ja tämän vuoksi niiden suosio onkin räjähtänyt 2020-luvun alussa.

Jos haluat kuulla pumpun hinnan juuri sinun kotiisi, pyydä tarjous. Lomakkeen täyttämiseen menee vain hetki, mutta se voi tuoda sinulle tuhansien eurojen säästöt.

6 syytä miksi valita Energy Center

Valtakunnan huolettomin ilma-vesilämpöpumppuremontti

Omat paikalliset asentajamme hoitavat asennuksen yhdessä päivässä. Voit asua kotona koko remontin ajan.

Suomen olosuhteisiin suunnitellut laadukkaat, ympäristöystävälliset ja energiatehokkaat laitteet

Toimittamamme ilma-vesilämpöpumput ovat energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä. Lämmityksestä koituvat hiilidioksidipäästöt pienenevät jopa 50 %.

Asumismukavuus kasvaa

Ilma-vesilämpöpumppu on käyttäjälleen todella helppokäyttöinen ja vaivaton. Mitoitamme pumpun ja laitteiston aina talon tarpeiden mukaan, jolloin sisälämpötila pysyy tasaisena ja koti asumisystävällisenä.

Helppo ja nopea asennus avaimet käteen -periaatteella

Tarjoamme ilma-vesilämpöpumppu asennukset aina asiakkaillemme kiintein ”avaimet käteen” hinnoin. Asennusprosessi on kokonaisuudessaan helppo ja selkeä palvelu.

Ilma-vesilämpöpumppu nostaa kotisi arvoa

Ilma-vesijärjestelmän asennus nostaa kiinteistön arvoa laitteistoon sijoitetun pääoman verran sekä vauhdittaa huomattavasti myös myyntiä tulevaisuudessa.

6. Luot työpaikkoja Suomeen

Olemme 100 % kotimainen yritys.

Kysy lisää huolloistamme!

Meillä Energy Centerillä palvelu ei suinkaan lopu lämpöpumpun asennukseen – vaan pikemminkin alkaa siitä. Asiakkaanamme et jää laite hankintasi jälkeen yksin vaan tarjoamme sinulle vastuullista ja pitkäaikaista kumppanuutta. Maksimoimme järjestelmäsi hyödyn koko elinkaaren ajalle kattavilla huolto- ja ylläpitopalveluillamme.