Ilmalämpöpumppu energiatehokkaana ratkaisuna

Ilmalämpöpumppu helpotuksena kuluissa

Ilmalämpöpumppu on energiatehokas ja nykyaikainen ratkaisu asunnon, mökin tai autotallin ilmastointia, sekä lämmitystä varten. Kesällä saat asuntosi mukavan viileäksi ja talvella saat edullisesti lisälämpöä jopa -30 asteen pakkasilla. 

Pumpun avulla voit lisätä huomattavasti asumismukavuutta, säästää lämmityskustannuksissa, sekä kierrättää ja puhdistaa asuntosi sisäilmaa.

Ilmalämpöpumput ovat olleet suuressa suosiossa viime vuosien aikana ja energiakriisi on lisännyt huomattavasti niiden suosiota. Eikä ihme! Hintojen nousu on saanut monet miettimään, miten saada helpotusta korkeisiin sähkölaskuihin. 

Tiesitkö, että ilmalämpöpumpun avulla voit säästää lämmitysenergiaa parhaimmillaan jopa yli 50%. Lämmittäminen tehokkaasti ja hyvällä hyötysuhteella, sekä viilentäminen edullisesti – Säästöä! Ilmalämpöpumppu on myös ekologisesti hyvä valinta, sillä pienenevä energiankulutus = vähentää luonnon kuormitusta. Ilmalämpöpumppu tuottaakin saman lämmön jopa 5,5 kertaa vähemmällä sähköllä kuin esim. sähköpatteri.

Ilmalämpöpumppu on varma tapa säästää energiaa ja rahaa

Ilmalämpöpumppu on tarkoitettu lämmityskustannuksia säästäväksi lisäjärjestelmäksi pääasiallisen lämmitysjärjestelmän rinnalle. Usein ilmalämpöpumppua hyödynnetään öljy- tai sähkölämmityksen kanssa, mutta se voi auttaa säästämään rahaa myös muiden lämmitysjärjestelmien kanssa, kuten vesikiertoisten pattereiden ja lattialämmityksen kanssa. 

Ilmalämpöpumppu kuluttaa ulkolämpötilasta riippuen vain noin viidesosan sähköenergiaa verrattuna siihen, minkä se tuottaa takaisin lämpöenergiana. “Lämpöpumpun tehokkuus perustuu siihen, että lämpöenergiaa ulkoilmasta sisäilmaan saadaan siirrettyä huomattavasti edullisemmin kuin lämpöä voidaan tuottaa sähkövastuksella sähkölämmitystalossa tai öljykattilalla öljylämmitystalossa.” Jäähdytyslaitteena ilmalämpöpumppu taas sitoo lämpöenergiaa huoneilmasta. Säästösi kasvavat siis samassa suhteessa kuin energia hinnat nousevat ja samalla nousee myös asuntosi arvo! Lisälämmönlähteenä käytettynä ilmalämpöpumpun hankintakustannuskin saadaan yleensä takaisin muutamassa vuodessa lämmityskulujen laskiessa.

Ilmalämpöpumppu lämmityksessä

Yksinään ilmalämpöpumppu ei riitä lämmittämään koko asuntoa tai kiinteistöä, mutta se toimii tehokkaana lisänä. Ilmalämpöpumpun teho voi kattaa noin 40-80 prosenttia lämmityksestä riippuen asunnon ja huoneiden koosta. Asuminen ja kiinteistöt ovatkin suuri energiankulutus ja lämmityksen tehostaminen ilmalämpöpumpun avulla on merkittävä energian säästö. Pumput säästävät vuosittain energiaa n. 3000-8000 kWh asunnon koosta riippuen sähkö-, sekä öljylämmitteisissä taloissa. Usein kaukolämpö kohteissa säästöt ovat hieman matalammat. 

Yksi kilowatti sähköä tuottaa keskimäärin noin kaksi kilowattia lämpöä. Mitä suurempi SCOP-arvo ilmalämpöpumpussa on, sitä suuremman hyötysuhteen laitteesta saa. Kesän aikana käyttömäärästä riippuen ilmalämpöpumpun sähkönkulutus taas on noin 100-400 kWh. Tutustu lisään meidän tarjoamiin ratkaisuihin tästä.