Yleisimmät vikatilat ilmälämpöpumpussa ja vinkkejä niiden korjaamiseen

Talven lähestyessä monet kiinteistön omistajat turvautuvat ilmalämpöpumppuihin pitääkseen kotinsa lämpimänä ja mukavana. Kuitenkin, kuten kaikkiin mekaanisiin järjestelmiin, ilmalämpöpumppuihin voi tulla ongelmia, jotka voivat vaikuttaa niiden suorituskykyyn ja tehokkuuteen. 

Tässä artikkelissa tarkastellaan joitakin yleisimpiä ilmalämpöpumppu-ongelmia ja niiden korjaamista.

  1. Huono lämmitysteho

Jos ilmalämpöpumppusi ei lämmitä kotiasi yhtä hyvin kuin ennen, tähän voi olla useita syitä. Yksi yleinen syy on likainen ilmansuodatin, joka voi rajoittaa ilmavirtausta ja heikentää lämmitystehoa. Voit korjata tämän ongelman vaihtamalla ilmansuodattimen uuteen.

Toinen mahdollinen syy huonoon lämmitystehoon on kylmäainevuoto. Jos lämpöpumpun kylmäainetaso on alhainen, se ei pysty siirtämään lämpöä tehokkaasti, mikä heikentää lämmitystehoa. 

Tässä tapauksessa sinun on soitettava ammattilaisille vuodon paikantamiseksi ja korjaamiseksi sekä kylmäaineen lataamiseksi.

  1. Jäätynyt höyrystimen patteri

Jos huomaat, että ilmalämpöpumppusi on käynnissä, mutta ei tuota lämpöä, se voi johtua jäätyneestä höyrystimen patterista. Tämä voi tapahtua, kun sulatusjaksossa on ongelma tai ilmansuodatin on likainen, mikä voi rajoittaa ilmavirtausta ja aiheuttaa patterin jäätymisen. 

Voit korjata tämän ongelman sammuttamalla lämpöpumpun ja antamalla sen sulaa kokonaan ennen kuin käynnistät sen uudelleen. Tarkista myös ilmansuodatin ja vaihda se tarvittaessa.

  1. Meluisa laitteisto

Jos ilmalämpöpumpusta kuuluu outoja ääniä, kuten kolinaa, se voi johtua järjestelmässä olevista irtonaisista osista tai roskista. Tämä voi vaikuttaa lämpöpumpun suorituskykyyn ja saada sen toimimaan kovemmin kuin on tarpeen. Korjaa tämä ongelma sammuttamalla lämpöpumppu ja tarkistamalla, ettei järjestelmässä ole irrallisia osia tai roskia. Kiristä löysät osat ja poista kaikki löytämäsi roskat.

  1. Sähköongelmat

Jos ilmalämpöpumppu ei käynnisty tai siinä on ajoittaisia ​​sähköongelmia, se voi johtua viallisista sähkökomponenteista, kuten termostaatista tai katkaisijasta. Korjaa tämä ongelma sammuttamalla lämpöpumppu ja tarkistamalla termostaatti ja katkaisija vaurioiden varalta. 

Vaihda vaurioituneet osat ja nollaa katkaisin tarvittaessa.

Tämän toimenpiteen suorittamiseen suositellaan käyttämään ammattilaista.

  1. Huono ilmavirtaus

Jos huomaat, että ilmalämpöpumpun ilmavirtaus on heikko, se voi johtua tukkeutuneesta ilmansuodattimesta tai kanavasta. Tämä voi heikentää lämpöpumpun hyötysuhdetta ja vaikeuttaa kodin lämmittämistä. Korjaa tämä ongelma tarkistamalla ja vaihtamalla ilmansuodatin tarvittaessa ja tarkastamalla kanavat mahdollisten vaurioiden tai tukkeutumisen varalta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ilmalämpöpumput ovat tehokas ja kustannustehokas tapa lämmittää kotisi. Kuitenkin, kuten kaikissa mekaanisissa järjestelmissä, niillä voi olla ongelmia, jotka voivat vaikuttaa niiden suorituskykyyn ja tehokkuuteen. Kun osaat tunnistaa ja korjata yleiset ilmalämpöpumppu ongelmat, voit pitää järjestelmäsi sujuvana ja nauttia lämpimästä ja mukavasta kodista koko talven ajan. 

Jos kohtaat ongelmia, joita et voi korjata itse, älä epäröi soittaa ammattilaiselle!